Optoma HD144X

€ 519.00
Resolutie:1920×1080
Lichtopbrengst:3.400 lm
Contrast:23.000:1
Projectietechniek:DLP
In productie sinds:Jan 2018
Projectieverhouding: 1,47 - 1,62
Voordelige keus budget allround thuisbioscoop
  • Hoge lichtopbrengst daarmee geschikt voor de woonkamer, maar maakt buiten eco mode wel lawaai.
  • Gaming mode: slechts 17ms input lag.
  • 2x HDMI
  • 4,5m tot scherm biedt beeldbreedte van 3,06-2,78m
Deze nieuwe budget Full HD beamer van Optoma is in veel opzichten dé opvolger van de alom geprezen, en een van de best verkochte thuisbioscoop beamers uit 2017: de HD142X. Er is voor deze opvolger gebruikt gemaakt van een iets grotere behuizing waardoor het is gelukt de geluidsproductie te verminderen: 26dB->25dB in ECO modus. Hierdoor is er ook ruimte voor een betere interne speaker ontstaan (10watt) en is er een verbeterde gamemodus wat resulteert in minder 'lag' tijdens het gamen. Desondanks is het apparaat met slechts 2,87kg ook nog mobiel.

Door de sterkere lamp met 3.200 lumen lichtopbrengst komt deze beamer ook goed uit de verf wanneer het niet helemaal donker is. Tegelijkertijd zorgt projecteren met de DLP techniek voor betere native zwartwaarden dan LCD wat contrast flink ten goede komt vooral bij een volledig verduisterde thuisbioscoop setting. Daarnaast gaat hij maarliefst 12.000 uur mee in ECO modus, dat is ruim 16 jaar bij 2 uur per dag gebruik. Optoma beamers staan er om bekend goed te zijn afgesteld en direct bij het eerste gebruik een goede kleurweergave te geven. Voor wat betreft de aansluitingen zorgt een dubbele HDMI & USB er voor dat het mogelijk is om een afspeelbron en bijvoorbeeld een Chromecast tegelijkertijd aan te sluiten.

Alles afgewogen is dit model voorlopig een van de betere prijs/kwaliteit thuisbioscoop beamers van dit moment.

In deze zelfde serie is er ook een variant in witte behuizing met een iets sterkere lamp en beter contrast te vinden, de HD27e.

Geef een antwoord