Mini beamers

Ontdek een nieuwe wereld van draagbaar gemak en goede beeldkwaliteit met een geavanceerde mini beamer die compactheid, flexibiliteit, gebruiksgemak, kosteneffectiviteit en ruimtebesparing combineert.

Mini beamers werken vaak met LED of laser als lichtbron. Ten opzichte van beamers met traditionele lampen geeft dit een aantal voordelen zoals: minder groot, minder gewicht, minder stroomverbruik. Dat is echter ook het nadeel: door de lagere lichtopbrengst wordt een goede verduistering óf een beperkt beeldformaat belangrijker. Erg handig zijn functies als autofocus en autokeystone.

Autofocus: hiermee blijft het beeld zelfs scherp wanneer de beamer wordt verplaatst.
Autokeystone: hiermee blijft het beeld automatisch rechthoekig zelfs na verplaatsing.

Mini beamer kopen: waar op letten

Resolutie
De resolutie bepaalt de scherpte en helderheid van het beeld. Kies een mini beamer met ten minste 720p (HD ready), maar bij voorkeur 1080p (Full HD) of hoger voor de beste kijkervaring.

Lichtsterkte (ANSI Lumen)
De lichtsterkte, gemeten in ANSI lumens, bepaalt hoe helder de projectie is. Voor gebruik in donkere ruimtes is 500 lumens meestal voldoende, terwijl voor goed verlichte omgevingen 2000-3000 lumens of meer aanbevolen wordt.

Contrastverhouding
Een hogere contrastverhouding zorgt voor diepere zwarttinten en levendigere kleuren. Zoek naar een beamer met een contrastverhouding van ten minste 500:1 voor een goede beeldkwaliteit.

Aansluitmogelijkheden
Controleer of de beamer de juiste aansluitingen heeft voor uw apparaten, zoals HDMI, USB en draadloze connectiviteit zoals Wi-Fi of Bluetooth voor eenvoudige verbinding met smartphones, laptops en andere devices.

Accu en batterijduur
Voor draagbaar en volledig draadloos gebruik is een lange batterijduur essentieel. Kijk naar beamers die minimaal 2-3 uur batterijduur bieden, zodat u een volledige film kunt bekijken zonder op te laden. Mini beamers met USB-C aansluiting zijn meestal geschikt voor voeding via powerbank.

Geluidskwaliteit
Hoewel mini beamers vaak ingebouwde luidsprekers hebben, kan de geluidskwaliteit variëren. Overweeg een beamer met goede ingebouwde speakers of de mogelijkheid om externe speakers aan te sluiten voor een betere audio-ervaring via Bluetooth.

Afmetingen en gewicht
Een van de grootste voordelen van een mini beamer is de draagbaarheid. Zorg ervoor dat het formaat en gewicht van de beamer gemakkelijk mee te nemen zijn en passen bij uw behoeften.

Besturingssysteem.
Steeds meer mini beamers zijn voorzien van het Android TV besturingssysteem of eigen OS en Wifi. Netflix is niet altijd officieel ondersteund. Met een Chromecast kun je via wifi en de HDMI-ingang altijd draadloos Youtube & Netflix afspelen op de beamer.

Standaard of tripod
Denk bij de aanschaf van een mini beamer ook aan een tripod om hem makkelijk goed neer te zetten, te stellen en te verplaatsen. Steeds meer modellen zijn voorzien van ingebouwde stel-pootjes of kantelmechanismen.

Informatieve video

Mini beamers

Met goede beoordeling

Budget mini beamers

Dankzij LED en LCD techniek worden er steeds meer kleine goedkope beamers gemaakt. De lichtopbrengst, beeldkwaliteit en native ondersteuning voor streamingsdiensten zijn wisselend.

In dit segment worden ANSI lumenLED lumen en lichtbron lumen door elkaar gebruikt.

1.000 LED lumen = 417 ANSI lumen (/2,4)
1.000 lichtbron lumen = 50 ANSI lumen (/0,05)

Bekijk ook:

Bekijk alle beamer:

Best beoordeeld budget: