Mini beamers

Mini beamers winnen rap aan populariteit. Sommige pocket beamers, of portable beamers, kunnen letterlijk in je binnenzak en geven toch nog een aardig beeld voor bijvoorbeeld een onverwachte presentatie. De allerkleinste versies worden ook wel pico beamers genoemd.

Mini beamers werken vaak met LED als lichtbron. Ten opzichte van beamers met traditionele lampen geeft dit een aantal voordelen zoals: minder groot, minder gewicht, minder stroomverbruik. Dat is echter ook het nadeel: door de lagere lichtopbrengst wordt een goede verduistering (óf een beperkt beeldformaat) belangrijker.

  • De duurdere versies zijn meestal voorzien van autofocus waarmee het beeld zelfs scherp blijft wanneer de beamer wordt verplaatst.
  • Denk bij de aanschaf van een mini beamer ook aan een tripod om hem makkelijk goed neer te zetten, te stellen en te verplaatsen.
  • Mini beamers zijn regelmatig voorzien van Bluetooth. Wanneer deze dan ook nog is voorzien van een accu kun je geheel draadloos projecteren met goed geluid.
  • Sommige mini beamers zijn voorzien van het Android TV besturingssysteem of eigen OS en Wifi. Netflix is bij de meeste modellen niet officieel ondersteund. Met een Chromecast kun je via wifi en de HDMI-ingang altijd draadloos Youtube & Netflix afspelen op de beamer.
  • Mini beamers met USB-C aansluiting zijn meestal geschikt voor voeding via powerbank.

Kleine beamers met laser als lichtbron zijn in opkomst.

Zeer informatieve video

Mini beamers

Budget mini beamers

Dankzij LED en LCD techniek worden er steeds meer kleine goedkope beamers gemaakt. De lichtopbrengst, beeldkwaliteit en native ondersteuning voor streamingsdiensten zijn wisselend.

In dit segment worden ANSI lumenLED lumen en lichtbron lumen door elkaar gebruikt.

1.000 LED lumen = 417 ANSI lumen (/2,4)
1.000 lichtbron lumen = 50 ANSI lumen (/0,05)

Bekijk ook: