DLP beamers

DLP  – Home cinema

De DLP (Digital Light Processing) projectietechniek, in combinatie met een klassieke lamp, wordt met name gebruikt in voordelige thuisbioscoop opstellingen.

Bij deze techniek worden projecties gecreëerd door middel van lichtgeleiding door een sneldraaiend ‘colorwheel’. Nadat het licht dit wiel is gepasseerd worden er continu verschillende kleuren doorgegeven. De laatste spiegel, voordat de projectiestraal de beamer verlaat, is de DMD chip. Hierop zit voor een iedere pixel een spiegeltje dat op het juiste moment wel of niet licht, of de kleur van dat moment, doorgeeft richting de lens naar buiten.

Voor en nadelen DLP
DLP beamers zijn meestal beperkt in afstelmogelijkheden zoals lens shift en zoom. Ze zijn daarom minder geschikt voor grote ruimtes maar juist wel geschikt voor een compacte Home Cinema opstelling. Door de techniek met een colorwheel hebben sommige mensen last van het ‘rainbow’ effect. In nieuwe beamers wordt dit effect geminimaliseerd door het sneller laten draaien van dit wiel, dit nadeel telt daarom niet meer zo zwaar mee als voorheen.
+ Relatief goedkoop, hoog contrast
– Meer hitte/koeling, beperkte levensduur, kwetsbaar door bewegende onderdelen

HD DLP beamers

Bekijk ook alle DLP beamers bij:

Bekijk alle beamer:

Best beoordeeld budget: